Welcome to Cookie and Unicorn! / Välkommen till Cookie and Unicorn!

Hello and welcome to a blog about books and fantasy!
Hej och välkommen till en blogg om böcker och fantasy!

torsdag 26 januari 2017

Bokrecensioner: uppskjuts lite

Hellöj! Bokrecensionerna skujts upp lite, så vad sägs om ett till kapitel på "Dubbelliv?"


Kapitel 3
 Hon kommer fram till att enda logiska som finns att göra är att fort springa till skogen och försöka leta upp ”D”.  Det är flera minusgrader ute men hon struntar i jackan, hon bara rusar allt hon kan och hoppas ingen ska se henne. Efter att ha sprungit ganska länge och snabbt inser hon att hon varken fryser eller är andfådd. Då kommer hon ihåg litegrann från en gammal faktabok ”Vargar kan springa väldigt länge utan utmattning, och tack vare dess varma päls tål de hög kyla”. Hon konstaterar att vargförmågorna måste ha stannat kvar när hon bara har skiftat halvt. När hon kommer fram till skogen hittar hon lappen, hon läser på den och hoppas finna något hon kan ha missat förra gången men det står inget nytt alls. Plötsligt hör hon hur något rör sig i buskarna. Hon skiftar snabbt tillbaka till varg helt och ställer sig på sin vakt. Hon ser hur ett par klargröna ögon tittar ut genom busken. Blicken ser vänlig ut så hon tar ett steg närmare, men är fortfarande försiktigt eftersom hon inte vet vad blicken tillhör. Blicken blinkar för ett ögonblick, sen kommer en grå varg ut ur busken.
Först hoppar hon till och blir lite rädd, sen tar hon upp en sten och försöker se orädd ut, utifall att vargen utgör ett hot. Den gråa vargen ger henne en vänlig blick och började prata med henne.
”Hej, är det du som är Samira?” frågade vargen som lät som en hane snällt.
”Hej, ja det är det. Och du?” Svarar hon, nu tillbaka till sitt mer snällare jag och var lite lugnare.
”Jag är D, Dawn. Följ med mig, det är mycket du behöver få veta.” Svarar vargen som Samira nu är säker var en hane av att höra den mörka rösten.
De går sakta till kanten av skogen, vart gränsen går mellan en stor vildvuxen äng och skog. De satte sig ner och Dawn berättar allt.
”Det här kanske kommer lite som en chock, men dina föräldrar är inte dina riktiga föräldrar, utan bara adoptivföräldrar. Du förstår, du tillhör en mamma och pappa som också är skiftare, men de bor inte här i Salabo utan i en stad ganska långt bort härifrån. De som du bor hos just nu adopterade dig för att dina vargföräldrar kunde inte ta hand om dig när du var liten, eftersom att din varg pappa var döende, han hade blivit träffad av en jägare när han var varg. Din mamma kunde inte ta hand om både dig och han, eftersom att varken en skadad varg eller en nyfödd varg inte kan skifta förens hen är frisk eller 1 år och det var för stor risk i att du också kunde bli skjuten. Din vargmamma skiftade och hittade de föräldrar du bor hos nu, och berättade allt och då lovade dina föräldrar att skydda dig och hålla det hemligt för dig och alla andra tills tiden var kommen. Det här kanske låter jobbigt, men du måste flytta upp till din vargfamilj, vi behöver dig. Jag är din storebror och jag, du, mamma, pappa och vår syster, Zara är överst i rang i vår flock. Vi har en inte en värst stor flock, vi är bara 10 personer i ” Moon Wolfs.
Det här är säkert mycket att ta in, men senast nästa vecka måste vi vara hemma hos familjen. Jag följer med dig hem och hjälper dig berätta åt de föräldrar du bor hos nu att det är dags”
Samira känner hur hon fylls av känslor. En blandning av att svimma, tårar som stockar sig i halsen, glädje och svek. Varför hade inte hennes ”föräldrar” sagt något?
Hon fokuserade kraftigt på att bli människa och skiftar tillslut helt till människa. Strax därpå skiftar Dawn. Som människa har Dawn samma gröna ögon han har som varg, hasselnötsbrunt hår med en lugg som just täckte vänster öga, tydliga käkben, svarta säckiga jeans och en grå munktröja. Samira står ganska länge och tittade på honom, och konstaterar att hon har en väldigt fin bror som liknar Justin Biber i utseende.
”Ska vi börja gå?” frågar Dawn vänligt och sneglar på Samiras skor.
”Jadå”, mumlar Samira när hon vaknar upp ur tankarna. De börjar sakta gå mot hennes hus och under vägen inser de att de verkligen passar varandra som syskon.
”Det känns som att vi känt varandra hela livet, syrran eller ska jag säga bästa bästisen ever?” Sa Dawn och skrattade glatt. Samira skrattade och ger honom en kram. Hon längtar på att få träffa sin riktiga familj, även om det kommer bli trist att flytta från huset och de vuxna hon har bott hos i 14 år.

Byee/💝


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar